::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Thursday, December 27, 2012

Study Week Yang Sakit

بسم الله الرحمن الرحيم
The name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Lama sudah aku rasa tak mengarang. Sungguh. Kehadiran twitter menjejaskan masa untuk aku berceloteh di blog. Di twitter terasa seperti di blog. Bercerita, mengadu. Tapi mungkin jodoh lebih dengan blog. Twitter semakin sibuk. Semakin ramai manusia yang mengunjungi twitter. Takboleh lagi tweet sesuka hati. Mana tahu. Mungkin jugak tweet kita akan membuat orang terasa. Ya, mungkin satu ketika dahulu tweet aku pernah meyakiti. Jadi. Lebih baik menyepi kan? Belajar untuk bercakap hanya bila perlu.

Situasi sekarang, sudah hampir seminggu aku berada di zon study week. Dan hanya dua hari aku study. Itu pun, study, BBM, Facebook, Twitter. Menyesal tak sudah pergi activate BIS. 

Study week ni di jaga rapi oleh ma. Kenapa? Sebab tibe tibe penyakit lama menyerang kembali. Sungguh lama aku rasa penyakit tu menghilang. Nasib baik menjelma time study week. Kalau time final, menangis tak berlagu la jawab nya.

Dua hari tak mampu bangun, tak mampu makan, tak mampu bergerak. Ma lah yang menjadi kaki dan tangan aku. Sungguh. Kasih ibu tiada nilainya. Dia umpama superwoman. Tiba masa nya, air susu di sediakan. Tiba masanya, makanan di hidangkan. Saat aku nak muntah, bagi aku tuh saat paling seksa. Ma ada, di sisi. Sentiasa ada. Walaupun tanpa di panggil. Saat aku berjalan, tanpa sedari, dia di sisi, membantu aku. Sungguh. Dengan ma. Aku rasa lebih sihat. Bila di fikirkan,  aku menangis seketika. Mampukah aku menjaganya sebegini di hari tuanya? Mampukah aku sentiasa berada di sisi dia bila dia perlukan aku? Mampukah aku laksanakan tanggungjawab aku sebagai anak?

Ya, ma adalah nurse terbaik. Yang tak pernah mengeluh. Yang sentiasa ada, walaupun tanpa di panggil. Menjaga aku. Sehingga aku sihat. Terima kasih ma. Andai kau tahu. Betapa cinta, kasihnya aku kepada mu. 

TERIMA KASIH MA.

TERIMA KASIH KERANA MENJADI SUPERWOMAN KEPADA ANAKMU.



* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Wednesday, December 05, 2012

Maafkan Aku.

Aku, hanya insan biasa. Sungguh, aku tahu kau lebih mengenali aku. Kau tahu setiap kata kata aku. Kau tahu samada ianya jenaka ataupun kebenaran. Sedih ataupun tawa. Sungguh. Aku terkilan. Terkilan sebab di saat aku perlukan seseorang, kau takde. Sedih sebab aku anggap kau lebih daripada seorang kawan. Kau umpama adik, umpama kakak.

Aku akui. Aku salah. Maafkan aku. Andai kau tahu. Aku tak pernah berniat. Sedikitpun pun tak pernah terlintas nak sakitkan hati kau. Memang. Terkejut bila dapat mesej kau. Maafkan aku. Sebab aku tak dapat berada di sisi kau saat ketika kau perlukan aku.

Maafkan aku. Sebab aku hanya insan biasa.

" A true friend is the only therapy you'll ever need "






* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...