::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Saturday, April 07, 2012

:: Warkah Berlagu Pilu ::

Assalamualaikum w.b.t.

sudah lama x menjenguk di blog ini. Kalau ada entry pon kebanyakannya copycat. Yela, tak mampu lagi untuk mengarang sebaik itu. Sebab itu hanya mampu copycat.


Diam tak diam, dua minggu lagi tinggal untuk cuti mid sem. Ya, saya budak uitm, jadi lambat la sikit cuti mid sem itu. Maknanya dah hampir separuh jalan berjalan untuk sem ini. Tapi masih terasa seperti semalam aku mendaftarkan diri dekat HEP.

Memang mampu rileks sem ni. Rabu takde kelas. Hari2 lain ade kelas paling maksimum empat jam. Heaven kan? Mampu heaven lagi sem ni. Sem depan dah boleh kenal macam mane rasenye Hell.

Sem ni bermula macam biasa. Sahabat, rakan, teman, pensyarah, rumah sewa, ferrari dan kelas. Tak lupe pada module. Lemah sekali rasenye bile mengingatkan module. *tsk*

Tapi, ada yang lain rasenye untuk sem ni.

1) BFF aku pindah KB. Terasa hilang sebelah hati bila dia takde. Biasanya, aktiviti kat rumah sewa ni meronggeng bersama2. Mungkin banyak sangat kimia antara kami menyebabkan kami rapat. SANGAT. Kadang2, rasa macam ada kakak. Untung kan orang yang ada kakak. Tapi aku rasa dah beruntung sangat bila ada abang.

2)Kelas tak packed sangat. Jadi asyik rase nak balik rumah. Aku x tahu la smpai bila perangai asyik nak balik rumah ni nak melekat. Bukan tak suke, tapi takut. Aku kena harungi perjalanan yang masih panjang lagi. Takut tak mampu tanpa mereka. Seminggu tak balik rumah dah boleh buat aku meroyan sensorang, apatah lagi berjauhan dengan diorang berbulan2, bertahun2. Tak dapat nak bayangkan.


Kadang-kadang hidup ini begitu complicated kalau itu yang kita fikirkan. Hidup ini terasa terbeban jika kita asyik berfikir benda yang sama.

Mungkin kita perlu tarik nafas, dan belajar, menghayati apa yang kita ada.




* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...