::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Thursday, April 12, 2012

:: Sahabat ::

Assalamualaikum w.b.t.

Lebih kurang jam 1900, aku dapat mesej. Daripada mmbe aku. Bertanyakan tentang percutian mid sem aku yang bakal tiba seminggu lagi. Dah lama plan benda tu. Rindu sangat aku dengan BFF aku yang aku anggap macam sedara aku sendri. Beruntung aku. Di temukan dengan BFF macam diorang. Sepanjang 3 tahun, x pernah aku rase kesorangan. Sentiasa ada di sisi aku. Timekaseh sahabat.

Berbalik kepada tajuk asal.

Sedih aku baca mesej tu. Duit aku dah simpan. Tapi, kita hanya mampu merancang, hanya Tuhan menentukan. Balik kelas tadi, keta aku punyer econ macam ade probs. Pegi bawak ke kedai. Katanya tokeyh tu "benda" tu pecah. Aku pon dah x ingat apename ntah "benda" tuh. Bila tanya pasal kos, katenyer dia, kaloo nak repair, lebih kurang RM300. Hamek kau! RM300 tuh aku prepare untuk nak g bercuti tuh kot. Tapi, nak buat ape lagi. Malas nak bebankan PakCik Saidi. Dah banyak aku mnyusahkan dia. Dia belikan kereta tu untuk aku pon dah satu nikmat yang xterhingga.

Lepas tuh, aku bagitahu BFF aku tuh, aku tak join reunion tuh. Lepas tu, start la ayat tacing2. Gila tak sedih plan lame2, lepastu tak jadi. Tak lama kemudian, membe aku mintak no akaun aku. Dia cakap dia nak support tiket aku pegi balik. Aku dah start menggelabah. Kalau dia dah keje takdela nak kisah sangat. Ni, dia pon study lagi. Kos hidup kat KL tinggi kot. Aku pon macam mengelat la. Segan werh. Tapi setelah di paksa, aku pon bagi jela no akaun aku. Sebab dia dah plan dah sume aktiviti kat sana.

Sahabat, timekaseh. Sebab sentiasa memahami aku. Bukan dalam masalah kewangan je, tapi paham sume masalah aku. Timekaseh, sebab sudi jadi sahabat aku. Timekaseh yang tak terhingga.


:: BFF.saya.cantik.macam.saya.kan ::




* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...