::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Friday, April 27, 2012

:: B.F.F ::

Assalamualaikum w.b.t.

Diam tak diam dah hampir seminggu. Dah hampir sangat ke penghujung cuti. Ape ke hal yang aku rase Degree sangat-sangat tak besh entah. Masa berlalu kemain panjang. Diploma dulu kemain kejap. Sabar la hati dua tahun lagi.

Entry pagi-pagi buta ni takde kaitan langsung dengan minat aku untuk belajar ataupun nak kahwin? EH?

Kembali kepada topik utama.

Khamis malam yang lalu, aku ke KL. Bukan Kok Lanas. Tapi Kuala Lumpur. Terkejut aku tatkala my incik abah allow me pergi ke KL. Nasib baik aku takde sakit jantung. Katanya abah, "kak ngah dah besar". Thanks a lot abah.

Aku pergi ke KL menaiki bas Sani Ekspress. Excited mak aih. Bukan excited nak naik bas. Excited nak tengok konon2 tv y ada di setiap seat. Sudahnye, aku punyer seat takde headphone. Aku gune aku punyer headphone, tapi sound x berapa. Lastly, aku dengar lagu BB aku je. Hanturaya betol. Time menghala ke KL takde hal la sangat sebab membe aku ade. Tapi tido je sepanjang perjalanan. Mengelakkan mabuk. Sedar kan diri je dah ade dekat Putra. Sambung tido balik. Mata automatik terbuka bila sampai kat Kajang.

Jam menunjukkan jam 6.30 pagi. Pagi tu aku mem'breakfast'kan dri dengan roti canai dengan BFF aku a.k.a majidah a.k.a mmy. Wah kemain gumbira dapat jumpa dia. Tetibe "childish" mood activated. *eleh.macam.la.dekat.machang.tak.childish*, Lepas mem'breakfast'kan dri, aktiviti kegemaran yang pertama. Tido.

Malam itu, BF mmy a.k.a ddy datang menjemput. Malam tu menemani mmy yang menemani ddy memfutsalkan dri.




Bahagia aku tengok mmbe aku bahagia. Selepas mem'futsal'kan diri, kami menuju ke uptown. Memang kelabu mata. Nasib baik berjaya mengawal nafsu shopping. :D Malam tu kami makan steambot. Pergh memang sedap gile.

Memang hebat penangan steamboat ni. Membuatkan malam2 yang berikutnya, aku decide untuk dinner dengan bendalah ni. NyumNyum!

2nd day, Girl's Day! Menuju ke Alamanda, dan watching The Battleship. Ok, bile tengok movie ni automatic teringat kat Mr Black, which is my brother. Tapi cerita ni memang awesome. No wonder la member aku ber'ia kenenkan cerita ni kat aku. Then, lepas tengok movie, kitorang pergi Masjid India dan dinner steamboat once again. Lepas selesai sesi menghabeskan duit, we heading back home. Tapi sebelum balik, kami menyinggah di Bandar Kinrara. Bila je dapat jumpa kolam, cenggini la jadinya, excited nak terjun. :D


3rd day, Family Outing. Keluar bersama mmy and ddy.




Rasenyer memang sesuai dah both of them ni jadi parents. Sebab betol2 jage anak mereka. First, keluar makan bersama di IKEA. Yess, sepanjang di KL berapa kali dapat makan nasi. Asyik makan western food je.


Selepas selesai sesi memenuhkan perut, kami ke Taman Botani. Niat di hati nak berbasikal. Tapi, since dah petang sangat, dan sewaan basikal hanyalah sehingga pukul 5p.m, jadi kami hanya walk around.



4th Day. Girl's Day out AGAIN. 




Tapi one of my friend tak dapat join. Sebab ade date bersama kakaknye. Jadi, kami menuju ke MidValley dengan KTM. Woah, first time dapat naik KTM. 




Here we goes again. Watching Mirror-Mirror. Memang puas hati kot trip ke KL kali ni. Pagi keluar, dah nak malam baru sampai kat umah. Selepas watching movie, kami lunch di Pancake House. Cair di mulut katenye membe aku.






:: this is my lunch, n this is awesome ::



:: muka excited dapat makan ::

Last day, four of us pergi The Mines. Tapi before tu, pergi Sogo, beli handbag for my mum, dan t-shirts untuk abah dan adik. Dan, kami naik cruise at The Mines tu. Tak lupa, kami watching movies, Jangan Pandang-Pandang. Lagu wassini pon boleh halau hantu. Memang lawak gile.



Malam itu, i heading back to Tanah Merah. Terlepas rindu pada B.F.F. Till see you again next time. :')


* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...