::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Friday, December 30, 2011

:: i aM TaKeN ::

Assalamualaikum w.b.t.


Hari ni 30 Disember 2011, ingin aku umumkan...


*I AM TAKEN*


by 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


SILE GELAK BERAMAI-RAMAI..

Doakan saya berjaya semua..  GTG, nak dating ngan pakwe..
(^_~)\/



* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Monday, December 26, 2011

:: Terima Kenyataan ::

Orang cakap, kalau kita suke kat seseorang tu, jangan bagi dia nampak ea yang kite nak kat dye?

Setuju?

Tapikan kaloo orang dah x nk, kite buat2 nak kat dia pon, die tetap x nk juga kan?
*apaakumelalutni*

Kadang2, dalam hidup ni x semua yang kita nak kita akan dapat. Tak semua yang kita impikan akan menjadi milik kita.

Allah S.W.T telah merancang sesuatu yang lebih baik untuk kite.

Aku pun xtaw sampai bile ayat ni akan menjadi ayat penenang aku.

Setiap ujian yang menimpa, itu bukan sahaja kerana Allah S.W.T ingin menguji keimanan kite, tapi itu juga menunjukkan bahawa Dia masih menyayangi kite.

Selagi ada Dia, ma, abah, along, kak chik, adik dan membe2 aku. Insyallah, aku akan cube. Melupakan benda yang bukan milik aku.

"Rusuk kiri tak kan tertukar"

"moga dia mampu membimbing aku ke jalan yang diredhaiNya."


* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Saturday, December 24, 2011

:: aDa aPa DeNGaN CiNTa ::

Assalamualaikum w.b.t...
Tajuk memang xleh blah kan? Sape nak muntah di silekan muntah terlebih dahulu...

Sebenarnya...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dah buat kerja bodoh! EEi, benci perasaan ini taw x? Konon nak berlagak professional la segala bagai la kan? Sudahnyer, bile tido teringat jugak! *aish*

Ok, perasaan ni sudah hampir 2 tahun terbiar. X bole ke perasaan ni mati jer? Bia la orang lain plak yang ganti. Aish, hati. X ku mngerti apa yang hati mahu.

Sebenarnya, saya ni tetibe dah fren balik dengan "budak" tu kat fb. Memule, buat macam bese jela kan? Konon nak berlagak pro la kan? Last, memang pro pon, pro-sak ataupun lebih di kenali sebagai perosak. Haish, ingatkan bile dah 2 tahun far-far-away bole la aku lupekan "budak" itu. Aish, hati tolomla paham. Kekadang kan kesian dengan Mr N. Mr N? Ok, dye tu skandal aku. Macam hot kan nak ada skandal segala bagai. Dye tu skandal drpd zaman aku muda. Sekarang ni pun muda lagi. Cuma x berapa muda. Ada ke lelaki nak tggu 2 tahun lebih? Aku tak nak berlagak sebab aku pun x taw hati Mr N tu mcm mne. Lelaki. Susah beno nak di percayai. 

Ok, aku bukan nak cite pasal Mr N tapi pasal "budak" tu. Dah la selalu ber-im kat fb tu. Pastu kan memalam bile nak tido tu, start la teringat. 

"andainya telah di takdirkan bahawa dia bkn milikku maka Kau lepaskan la dia dpd hatiku...
sesungguhnya ak redha dgn ketentuanMu..."

Dulu, bile gaduh dengan dia. Doa ni la yang selalu aku mintak. Alhamdulillah, lepas tu kitorang putus. Memang bahagia la kan? Sebab hari2 terakhir bersama dia memang menyiksakan aku. Kaloo x gaduh sehari memang x sah. Phone aku plak memang dah nazak sebab setiap kaali gaduh, ku campaakkan phone tu. 

Aish, malas nak ingat!



"setiap apa yang terjadi, ada hikmahnyer. Allah S.W.T tidak akan menguji hamba-Nya yang tidak mampu. Jodoh pertemuan ajal maut, sume terletak di tanganNya. Aku hanya menadah tangan berdoa semoga urusan ku di permudahkan"

X dilupekan Saengil Chukal hamnida buat Kang Mu Gyul a.k.a Jang Geun Suk!










 * TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Monday, December 19, 2011

:: PaGi TeRaKHiR ::

Hari ini 19 Disember 2011, bersamaan 23 Muharam 1433, berakhir la sudah kelas aku bagi sesi September 2011.



Kiranya pagi terakhir la untuk sem ni. Lepas ni kaloo bangun pagi pun, sebab nak semayang n untuk ke final.

Semacam besh jer sebab lepas ni dah x payah bangun pagi. Esok, aku ada dua test untuk paper MAT441 dan CSC415. Hari Rabu ada test untuk paper MAT422, dan selepas itu bermulalah setadi week aku. Sem ni agak gementar di sebabkan :

1) Jadi sangat2 pemalas.
2) Mood tido jer yang asyik datang memanjang, mood setadi jarang2 jer datang.
3) Ramai bebeno budop pandai dalam kelas aku sehingga kepandaian aku jarang dapat di lihat. ok, statement tu poyo.
4) X berapa nak fokus time kelas.

Aku harap sangat sem ni aku x kecewakan mak aku. Bila tengok budak bijak pandai setadi, pernah jugak aku terfikir, kan best kaloo aku serajin+sepandai+sekiut*erh ada kena mngena ke?* diorang. Kompem2 pakcik Saidi dan makcik Norizan x kan serabut dapat anak macam aku.


Tapi, demi makcik Norizan dan pakcik Saidi yang menjadi pujaan hati ini zamaan berzaman akan ku cuba sedaya upaya. Entri selepas ini akan berkurangan, dan kehidupan di Machangster akan di hapdate selepas 20 Januari 2011. Doakan kejayaaan aku yawww!








* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Thursday, December 15, 2011

:: Meng"QUOTE"kan DiRi ::

Sometimes, the girl who has always been there for everyone else, needs someone to be there for her.♥


Just because today is a terrible day doesn't mean tomorrow won't be the best day of your life... You just have to get there.


Sometimes to keep it together, you have to leave it alone.


Sometimes the walking away is better than standing there acting like it doesn't bother you.


If you want me, show me. If you need me, tell me. If you have me, show me off. If I'm worth it, fight for me.


Words don't have the power to hurt you. Unless the person who said them means a lot to you.


When you're gone, I can be happy. But seeing you again makes me realize you make me happier than anyone else in this world ever could.


When I was kid, I used to think that my heart was actually "♥" shaped.


Sometimes God pushes us to our limits. It's because He has greater faith in us than we have in ourselves.


I go into stalk mode when I like a guy.


Respect people’s feelings. Even if it doesn’t mean anything to you, it could mean everything to them.


I wish my summer vacation was as long as Phineas & Ferb's.


His smile. His eyes. His lips. His hair. His laugh. His hands. His smirk. His humor. His weird faces


It hurts to see u with someone else. But it hurts even more to know that I haven't been able to move on when u seem to be able to so easily.


I hate how you're ignoring my existence. But most of all I hate you for making me say I hate you, when in reality I'm just loving you more.


What hurts the most is that, even after all we've been through, you didn't even try to fight for me.


If he doesn’t see how special you are, then just forget him, cause trust me, someone else will.


Do your thing, I'll do mine, and lets pretend that we're just fine.







* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Wednesday, December 14, 2011

:: BeRDaTiM ::

Rindu, rindu serindu rindu nyer...

Pergh, berlagu la plak kan? Sebenarnya, pada Sabtu yang lepas, aku pergi datim.. *hooray*.. Baru sebulan lebeyh x jumpa pakwe-pakwe, dah tebal Kamus Dewan dah rindunyer.

Dengan ini memperkenalkan dengan segala hormatnya, inilah pakwe saye...

.
.
.
.
.
jeng
jeng
jeng
.
.




Amacam?? tergoda x?

Sebab dah rindu super duper sangat, Sabtu lepas, aku bersama2 adik dan juga "kembar" pergi la ke SSM1V untuk menyaksikan Perlawanan Persahabatan di antara Kelantan menentang T-Team. Tahu x apakah itu SSM1V? Stadium Sultan Muhammad ke 1V. Bertolak dari machangster seawal 6.30. Bukan 6.30 pagi, tapi, 6.30 petang. So, di sebabkan jalan dari machang ke Kota Bharu adalah super duper comey, kami sampai pada pukul 7.30. Sesampai jer di sana, tengok barisan sepanjang KLCC. Dalam hati gelisah, takut, cuak dan seumpama dengannya. Bimbang kalau tiket dah habes.! Mwaaaa~ Tapi, Alhamdulillah, sebab tiket masih ada. Lepas dapat tiket terus masuk dalam stadium, x boleh lambat2, sebab lelaki kelate ni "nakal-nakal" orangnyer. Lepas dah "book" tempat yang kami biasa gunakan, kami memerhati sekeliling stadium. Sumpah rindu! Sebentar kemudian, keluar la jejaka2 tampan. mwa3! Tiada gambar yang di snap memandangkan mood leteyh sangat2 terasa.

Musim ni, saya ada 2 orang warriors! Norshahrul Idlan Talaha, dan....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:: NORFARHAN! ::

Sebelum ni pun memang minat gile-gile + super duper. Tapi, segala nya berubah tatkala dia ke T-TEAM. Tapi, apedehal, skrg dia dah kembali ke KELANTAN. *hooray*.

SELAMAT KEMBALI jua kepada Matjiji dan INDRA! 


Terasa seperti saat2 menjulang PIALA MALAYSIA 2010, cume kekurangan HAI-O dan AKMAL RIZAL. 

Tapi, game malam tu sememangnya SUPERB! Tapi 1st half tu x berapa best. Stadium tu sunyi meskipun  Penyokong The Red Warriors memenuhi stadium itu. So, lepas ni, game tu kasi hangat ckit oke?


Di saat lagu Kelantan berkumandang! oke, Kelantan di hatiku..


:: ini adalah twin DAUDSU, sebijik kan? ::

Tengok pic Daudsu, terhengat game malam itu. Kesian Daudsu. Di sebabkan hantaran yang di beri semuanya tinggi2, almaklumla pemain hemport kan tinggi2, maka, dia sering terlepas bola. Sabar ea Daudsu?


WARNA WARNI BOLA







sekian terima kasih!~



* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Wednesday, December 07, 2011

:: WorLdLesS WeDNesDaY ::




* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Monday, December 05, 2011

:: IMYSM ::





* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

Thursday, December 01, 2011

:: eNtRy BeRuNSuR JeLeS ::

Sumpah jeles!

Seperti yang kita sedia maklum, Zahiril Adzim dan Syeira Ayob telah selamat di ijabkabulkan pada 20 November 2011 @ 20-11-2011.

Korang pernah bace x novel*novel kan?* dye yang bertajuk Bogel Menuju Tuhan.

Pergh, *tabikspring*

Memang terbaik la. Ayat sempoi, maksud mendalam.

Bile wedding dye, boleh plak dye g wat puisi untuk hunny dye. *tabiksprrrrrrrrring*. Syeira Ayob kompem2 tido dalam senyuman malam tu kan sebab dapat hubby macam ZA tu..

Ayat-ayat cinta di bawah merupakan puisi daripada Zahiril Adzim untuk Syeira Ayob :


“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.

Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.

Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.

Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,

Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,

Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,

Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,

Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,

Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,

Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.

Isteriku, Selamat datang ke hidupku,

Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,

Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.

Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.

Selamat menjadi separuh dari aku.”


:: mesti perempuan2 yang dah bace entry ni tengah tutup mata kan? membayangkan pakwe korang buat cmni kan? ::

(^_^)\/



* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

:: aPa KeLasS HeNDoN ::

"apa kelas indonesia", itulah kata2 yang keluar daripada mulut Norshahrul Idlan Talaha yang memperoleh anugerah PEMAIN PALING BERNILAI @ SUPERMOKH dan PENYERANG TERBAIK. Sebelum keputusan di umumkan, aku pasti ramai yang mengjangkakan Khairul Fahmi Che Mat akan memperoleh anugerah Supermokh. Tapi tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia sape yang tau. *berpantunbebkoade*.

TAHNIAH Norshahrul Idlan Talaha!

Pagi ni, pagi bebuta lagi dapat mesej daripada membe aku yang bernama sabirah. Dia suruh aku beli metro, katanye dia, gmbar pakwe aku ada. Besar punyer. Dapat mesej, trus x lena nak sambung tido. Mandi, terus siap2. Berjalan dengan penuh semangat. Aku beli paper Metro. X tengok pun muke depan. Sebab, setiap kali aku beli paper, aku akan tengok yang belakang dulu. Kemain aih sengih memanjang tengok muka MatYo. Nah, terimalah gambar MatYO!


:: Semangat Bola ! ::


Antara kata2 hikmah daripada matyo :

"Buat apa saya mahu pergi ke Indonesia sebab kita lebih baik berbanding mereka. Sukan Sea pun kita boleh mengalahkan mereka. Kalau hanya sebab sokongan penyokong kelab di sana bagus, penyokong di Kelantan juga bagus". - Norshahrul Idlan Talaha.

ok, lepas ni saya x kan missed game kat kelantan.*kalooxdearalmelintang*

Sangat2 terharu dengan kata2 dia. Ni yang buat semangat berkobar2 nak p tengok game lagi ni. Heeeee~

(^_^)\/

Tapikan dalam kegembiraan tu, ada yang sedihnye. Setelah aku tersengih panjang, tetibe rase berapi tengok page depan. nak taw? Jom layan gambar.



: sdeyh an ? ::

Kecian aku dengan KFCM ni. Lepas 1, bukan 1, tapi 2 plak kisah yang mnyusul. Memule tu agak percaya la dengan setory mory ni, n kompem2 la aku kechiwa kan? Maw x kechiwa, org kelantan kot beb. Tak nak la orang kite sendiri bermasalah. Tapi lepas baca kenyataan yang di keluarkan sendiri oleh both sides, aku agak marah la. Kenapa harus ada orang yang buat cerita macam tu? Melibatkan maruah kot. Kesian Shida Harmi tu. 2 minggu lagi nak kahwin. Nasib baik dapat tunang memahami. 

Sabar jelah ea apek.

Kepada orang yang membikin setory mory tu, insaf2 la werh. 

"What goes around, will comes around"

Apa yang ko buat kat orang lain, akan datang balik kat ko. 

Tak payah nak sakit hati dengan orang lain. Bersyukur dengan apa yang kita ada? Bukankah ianya lebih baik? Jangan mengharap pada yang x sudi.



* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...