::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Saturday, September 24, 2011

:: MaGiC ::

dulu2, nak jadi jugak ahli magic, tapi asal wat magic x pernah nak menjadi. ni tetibe dapat peluang, ape kate kite try ea dak?

selamat mencuba!


‎69666699999966699999966666696​666696666669666666666966669666​6696 696669999999969999999966669696​666966666696666666696966696666​696 696666999999999999999666696669​666966666696666666966696699999​996 696666669999999999996666966666​966966666696666669666669696666​696 696666666699999999666666999999​966966666696666669999999696666​696 696666666666999966666666966666​966966666696666669666669696666​696 696666666666699666666666966666​966999999699999969666669696666​696 





1. highlight ayat di ats

2. CTRL+F 

3. TEkan 9

pd yg dh buat, chantek kheeen?




* TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaiN KaLi DaTanG LaGi *

:: aBoRTioN ::

pagi ni kite jadi baik ckit ye adik2, asyik2 cite pasal bola, mengumpat, berjiwang.. malam ni kite akan adakan ceramah plak la. baru la besh ea dak?


sambil2 tu boleh la kite mengambil 2 3 4 5 n 6 pengajaran daripada crita ni. di sebabkan aku sedang dlm proses nk meningkatkan english aku, jadi setory ni dalam english la ea.. kaloo x phm boleh la buat google translate. 




Hi, Mommy.


...I'm your baby. You don't know me yet, I'm only a few
weeks old. You're going to find out about me soon, though, I promise.
Let me tell you some things about me. My name is John, and I've got
beautiful brown eyes and black hair. Well, I don't have it yet, but I
will when I'm born. I'm going to be your only child, and you'll call me
your one and only. I'm going to grow up without a daddy mostly, but we
have each other. We'll help each other, and love each other. I want to
be a doctor when I grow up.



You found out about me today, Mommy! You were so excited, you couldn't
wait to tell everyone. All you could do all day was smile, and life was
perfect. You have a beautiful smile, Mommy. It will be the first face I
will see in my life, and it will be the best thing I see in my life. I
know it already.



Today was the day you told Daddy. You were so excited to tell him about
me! ...He wasn't happy, Mommy. He kind of got angry. I don't think that
you noticed, but he did. He started to talk about something called
wedlock, and money, and bills, and stuff I don't think I understand
yet. You were still happy, though, so it was okay. Then he did
something scary, Mommy. He hit you. I could feel you fall backward, and
your hands flying up to protect me. I was okay... but I was very sad
for you. You were crying then, Mommy. That's a sound I don't like. It
doesn't make me feel good. It made me cry, too. He said sorry after,
and he hugged you again. You forgave him, Mommy, but I'm not sure if I
do. It wasn't right. You say he loves you... why would he hurt you? I
don't like it, Mommy.



Finally, you can see me! Your stomach is a little bit bigger, and
you're so proud of me! You went out with your mommy to buy new clothes,
and you were so so so happy. You sing to me, too. You have the most
beautiful voice in the whole wide world. When you sing is when I'm
happiest. And you talk to me, and I feel safe. So safe. You just wait
and see, Mommy. When I am born I will be perfect just for you. I will
make you proud, and I will love you with all of my heart.



I can move my hands and feet now, Mommy. I do it because you put your
hands on your belly to feel me, and I giggle. You giggle, too. I love
you, Mommy.



Daddy came to see you today, Mommy. I got really scared. He was acting
funny and he wasn't talking right. He said he didn't want you. I don't
know why, but that's what he said. And he hit you again. I got angry,
Mommy. When I grow up I promise I won't let you get hurt! I promise to
protect you. Daddy is bad. I don't care if you think that he is a good
person, I think he's bad. But he hit you, and he said he didn't want
us. He doesn't like me. Why doesn't he like me, Mommy?



You didn't talk to me tonight, Mommy. Is everything okay?



It's been three days since you saw Daddy. You haven't talked to me or
touched me or anything since that. Don't you still love me, Mommy? I
still love you. I think you feel sad. The only time I feel you is when
you sleep. You sleep funny, kind of curled up on your side. And you hug
me with your arms, and I feel safe and warm again. Why don't you do
that when you're awake, any more?



I'm 21 weeks old today, Mommy. Aren't you proud of me? We're going
somewhere today, and it's somewhere new. I'm excited. It looks like a
hospital, too. I want to be a doctor when I grow up, Mommy. Did I tell
you that? I hope you're as excited as I am. I can't wait.



...Mommy, I'm getting scared. Your heart is still beating, but I don't
know what you are thinking. The doctor is talking to you. I think
something's going to happen soon. I'm really, really, really scared,
Mommy. Please tell me you love me. Then I will feel safe again. I love
you!



Mommy, what are they doing to me!? It hurts! Please make them stop! It
feels bad! Please, Mommy, please please help me! Make them stop!



Don't worry Mommy, I'm safe. I'm in heaven with the angels now. They
told me what you did, and they said it's called an abortion.



Why, Mommy? Why did you do it? Don't you love me any more? Why did you
get rid of me? I'm really, really, really sorry if I did something
wrong, Mommy. I love you, Mommy! I love you with all of my heart. Why
don't you love me? What did I do to deserve what they did to me? I want
to live, Mommy! Please! It really, really hurts to see you not care
about me, and not talk to me. Didn't I love you enough? Please say
you'll keep me, Mommy! I want to live smile and watch the clouds and
see your face and grow up and be a doctor. I don't want to be here, I
want you to love me again! I'm really really really sorry if I did
something wrong. I love you!





I love you, Mommy.



Every abortion is just…



One more heart that was stopped.

Two more eyes that will never see.

Two more hands that will never touch.

Two more legs that will never run.

One more mouth that will never speak.



If you’re against abortion, re-blog.





*jangan lupa google trnslate bm ke bi  ramlah ram jugak taw....




*peace yawww

Friday, September 23, 2011

:: SeTaN MeRaH & PaHLaWaN MeRaH ::

punye la lame aku ambil mase ntuk menghapdate story pasal pahlawan merah vs bujang senang kan?
sebenarnya,  2,3,4,5 n 6 hari ni agak sibuk dengan study *tangan di dada, mata ke atas*, so, bile weekend ni jela sempat nak menaip.. 

aku amat berpuas hati dengan game kelantan mlm tu, in 14 minutes boleh masuk 4 gol. terbaek dop? tak menyesal aku balik rumah semata2 nk tengok game kelantan tu. Kalau nk g stadium tu, memang tak la kan memandangkan saya ni gadis melayu terakhir.*tangan di dada, mata ke atas*. tapi, suatu hari nanti aku akan menjejakkkan kaki jugak ke stadium tu untuk kali ke 2. kali ke 2?


 ok, sebelum ni aku da pernah ke stadium. waktu game antara Kelantan vs Selangor. 


Memang havoc la, sebab aku x ambik seat kat astana. pergh, memang "nakal" rupanya org kelantan ni. Aku tak pergi berseorangan la kan, memang nak mati la kalo g sensorang. 2 buah kereta jugak la haritu. Bodyguard atas bawah kiri kanan. di sebabkan itu la Pak Cik Saidi melepaskan aku untuk pergi ari tu kot. detik yang paling mengharukan bile 1 stadium buat ombak. Terbaek kot hari tu. Tapi y dok kat astana x di kira la. Bila dah masuk gol, semua menjerit. Time tu la aku rasa gegendang telinga aku nak hampir pecah. Tapi memang x rugi la pergi malam tu walaupun Kelantan hya seri 1-1 kepada Selangor.

Berbalik kepada tajuk asal kayh, dah bnyak sangat melalut ni.

Sepanjang 80 min permainan, aku salute dengan keeper dan defend Bujang Senang, gile power. Boleh di katakan kebal la kan keeper Sarawak tu sebab selama 80 min dye menidakkan setiap hantaran2 kemas daripada pemain Kelantan. Mat Cah a.k.a keeper Kelantan memang boleh tidor la sebab hanya ada beberapa hantaran sahaja ke pintu gol Kelantan. 

Setelah beriban2 cubaan di lakukan ke pintu gol Sarawak, akhirnya, Mat Yo a.k.a Shahrul Idlan berjaya merobek pintu gol Sarawak.


 Bile dah start masuk 1 gol, aku rase kan konsentrasi keeper tu pun dah hilang dan menyebabkan Piya a.k.a Badri Radzi boleh meyumbatkan 1 gol lagi pada min ke 89 di ikuti jaringan Danial pada minit ke 90 dan di akhiri dengan Piya lagi sekali pada minit ke 92.

Kelantan 4 - 0 Sarawak.

sumpah, puas hati gila game malam tu.

selepas game pahlawan merah vs bujang senang tu adalah game setan merah a.k.a Red Devils a.k.a Manchester United vs Chelsea.

tapi yang game ni aku x berapa concentrate sangat la kan memandangkan happy terlajak kerana Kelantan menang malam tu. Tapi, manchester united punyer game season ni memang terbaik kot.

Man Utd 3 - 1 Chelsea

Game yang aku tggu2 sesangat adalah antara Man utd vs Man City. Yela kan, Man City yang kaya tu dah beli banyak sangat pemain terbaik, termasuklah Nasri daripada Arsenal sehingga menyebabkan Arsenal jatuh merudum season ni. Tapi, kaya2 pom seri jugak dengan Fulham. Baik jadi Man Utd je, 24 jam mngutuk pemaen Chelsea sebab guna Kuda Tua. Alahai Alex Ferguson.

Tapi kan, sukati ko la Alex Ferguson, asal kan prestasi Man Utd x merudum macam Arsenal. iye dak?

 (^,^)


Next game Piala Malaysia adalah seperti berikut.



semoga pahlawan merah akan terus berjuang untuk memastikan Kejuaraan Hattrick buat Kelantan..

*peace yawwww

Sunday, September 18, 2011

:: CuLTuRe sHoCk ::

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera u olsss!


Biasanya kita akan mengalami kejutan budaya atau secara saintifiknya culture shock apabila seseorang yang berada di pendalaman berhijrah ke kawasan yang membangun, tapi apa yang terjadi kali ni adalah vice versa atau bahasa kunonya sebaliknya.

minggu lepas, bersamaan dengan 11 september 2011, saya bersama dengan sahabat saya mendaftarkan diri ke UiTM MACHANG. Seperti yang kita sedia maklum, machang ni x la membangun sangat jika di bandingkan dengan Kota Bharu, tapi apadehal.. Kite datang ntuk setadi, iye dak? Bukan untuk mengenal bangunan. 

* Kali ni aku tekad untuk duduk di umah sewa, nk berdikari kononyer..*

*tapi x sampai 3 hari dah cari kereta sewa, nk balik umah*

di sebabkan aku tinggal di umah sewa, jadi aktiviti utama adalah menghadap tv. daripada luar umah, ber"ia" la menggantung piring astro, kat dalam tu, decoder pon xdop.. *hampeh*

so, jadi la budak baik, pukul 8, semua menghadap berita..

bila weekend, aku balik umah.. *itu perkara wajib*

bila aku kembali ke umah sewa pada sabtu malam, bapak terkejut...
*bukan bapak saya yang terkejut*

sebab?

bebudak kelas aku dah bukak buku.. dah men"stadi"kan diri..

*culture shock*

OMG....

ada 1 cerita, ini berkaitan kelas pada waktu pagi, iaitu pukul 8. time diploma dulu, memang haram kejadah la kalau nak masuk kelas sharp on time. Paling awal pon pukul 8.15.. tapi bila melanjutkan pengajian ke peringkat degree ni bajet nak masuk awal la, yela , mula2 kena tunjuk perangai yang elok. *tangan di dada, mata ke atas*. Bila ke kelas pagi tadi, haku terkejut.. sebab? minggu lepas aku masuk kelas pada pukul 7.50 pagi, paling awal aku rase tu.. tapi bile je aku bukak pintu, dah penuh satu kelas.. pergh, terbaik kan? so, pada pagi tadi, aku bertolak seawal mungkin dan sampai ke kelas pada pukul 7.40pagi, dan bila aku bukak pintu tu, dah hampir separuh kelas di penuhi dengan pelajar2.. 

*culture shock lagi*

pengajaran yang boleh kita ambil ialah, jangan se kelas dengan bebudak matrik jika anda se kepala dengan sayaa...

*gurau je okeyh*

tapi okey jugak kan sekelas dan serumah dengan bebudak matrik ni, sekurang2nya ada harapan aku nk menamatkan ijazah dengan mendapat ijazah pertama *tangan di dada, mata ke atas*, dan juga naib canselor*tinggi sungguh cita2 aku* sekiranya aku juga meniru tabiat mereka..

(^,^)



Saturday, September 10, 2011

:: eNouGh ::

y?
kenapa?
purke?
whei?


orang jahat x selalunye jahat kan? apabila orang jahat tu nak berubah, apa salahnyer  kaloo bagi chance? mane taw kot2 orang jahaat tu lagi baik daripada orang baik yang kononnye baik tu! Kite ni manusia biasa je, bukannye maksum seperti para nabi. Bila kite menjadi manusia yang biasa, sudah semestinyer la kesilapan adalah perkara biasa dalam rutin hidup kite. btol dak? Tapi, teman yang baik, akan menegur segala kesilapan kita, akan membawa kita ke arah jalan kebaikan. Akan senantiasa membantu kita untuk mengelakkan kita dalam melakukan kesilapan yang sama.

aku rasa la kan orang yang x boleh nak terima perubahan seseorang yang jahat tu lebih jahat daripada orang yang jahat tu..!

mesti korang pelik kan kenapa la tetibe jerk aku nak menghapdate sal article jahaat ni?

aku pada suatu masa dulu pernah menjadi seorang insan yang jahat pada mata seorang insan yang konon2 baik la. Tapi pada mata membe2 aku, aku ni kurang baik. ok, aku admit, i once be a playgirl, but now i repent. aku pun da terima padah. aku x taw la kaloo suatu masa nanti aku akan kembali jadi playgirl kan, sbb aku ni orang melayu, dan orang melayu mudah lupa, tapi buat masa sekarang aku menyesal dengan apa yang aku lakukan dahulu. Insyallah, aku x akan mempermainkan lelaki lagi.

*sigh*

apa yang aku nak cerita sebenarnye ni.....

aku sakit hati...

sumpah terasa...

manusia ni memang camtu kan...

xpela, sekurang2nya aku da cube untuk menjadi yang terbaik untuk ibubapa aku...

that's it...
enough...

Wednesday, September 07, 2011

:: PiaLa MaLaYSia 2011 ::

Piala Malaysia memulakan tirai pada malam ini. Dan nampaknya Kelantan membuka tirai dengan langkah kanan setelah menang 2-0 ke atas Sarawak hasil jaringan cantik Norshahrul Idlan Talaha pada minit ke 64 dan di susuli dengan jaringan Chanturu pada minit ke79.



Tahniah kepada pasukan Kelantan.

Dengan kemenangan 2-0 ke atas Sarawak, Kelantan berjaya menduduki tangga teratas di dalam kumpulan C.


Antara lain2 keputusan pembukaan tirai Piala Malaysia:

*PIALA MALAYSIA 2011* - RESULT

06/09/2011 (SELASA)

-Kumpulan A-



Sabah[0] vs Perak[0] (Stadium Likas)


Johor[0] vs Kedah[2] (Stadium JB)

-Kumpulan B-

Selangor PKNS[1] vs Negeri Sembilan[2] (Stadium MPBJ)

Sime Darby[0] vs Terengganu[3] (Stadium MP Selayang)

-Kumpulan C-

Sarawak[0] vs Kelantan[2] (Stadium Kuching)

Johor FC[0] vs Felda United[2] (Stadium JCORP)


-Kumpulan D-

T-Team[1] vs Selangor[0] (Stadium SINS)

PDRM[0] vs Kuala Lumpur[3] (Stadium Paroi)




amacam?
terbaik dari ladang x ayat aku? kan aku dah pernah cakap dalam ENTRI INI yang aku boleh jadi wartawan.. *sile gelakkan saya*


mmemandangkan malam ni tiada live perlawanan di antara Kelantan vs Sarawak, so aku menengok la game antara T-Team vs Selangor.


T-Team[1] vs Selangor[0]


Gile bosan pada separuh masa pertama.


tapi pada separuh masa kedua, ada peningkatan daripada pihak Selangor dan T_Team. Aku rase mungkin pihak Selangor kena kemaskan pertahanan. Goalie dah power. Dapat menepis bola, mungkin silap daripada pihak pertahanan yang menyebabkan gol selangor di bolosi pada min ke-73.


pada pendapat aku la kan, mungkin jugak pemain selangor tertekan dengan misi 33. tapi, aku pun tak taw ! 
semoga Selangor mampu bangkit untuk mengejar misi 33.






* semoga Kelantan mampu mempertahankan kejuaraan tahun lepas*


Saturday, September 03, 2011

:: KeKaSiHKu GeLaP ::

video


:: video ini bukan di download daripada mane2 sumber::
:: ianya adalah hasil karya my bro ::
:: hope kamoo enjoy::

Selamat Hari Raya Aidilfitri


:: warna warni aidilfitri::
::sila abaikan kegemukan saya::

























selamat hari raya u ols..!
maaf zahir n batin....

menggedik x statement?

ok2, tahun ni hajat di hati nak berkumpul dengan my big family. Tapi kan, tengah2 puasa tu hampir2 semua my big family tak boleh balik beraya. seriously, aku menangis. Tetapi, last2 puasa tu, uncle aku balik jugak setelah di rayu oleh kami adik beradik. Aunt aku x dapat balik beraya di sebabkan kesibukan bekerja di tambah pulak dengan kesibukan suaminya, membuatkan dia hanya mampu beraya di tempat dia bekerja sahaja. Lagi sorang uncle aku pulak x dapat balik sebab berkhidmat untuk negara! Askar la katakan..

Jadi, raya kali ni kami kekurangan 2 orang.

tapi both of them promise untuk give the big celebration when Raya Haji ni..

so, bigger family will be on this Raya Haji.


dengan ini saya mempersembahkan my big family!


tapi kan, bukan lah big sangat memandangkan dua orang tiada.



this is my laply family! buah hatiku, pengarang jantungku..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...