::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Sunday, July 03, 2011

:: PoLiTeKNiK KoTa BhARu ::


hari ni bersamaan dengan 3 julai 2011.. lil sista of mine mendaftarkan diri di POLITEKNIK KOTA BHARU.. Dye amek Diploma Akauntasi.. Dah elok sangat la dengan dye yang minat terlampau dengan mesin kire. Di sebabkan aku ni twin dye, so segala urusan kemasukan aku la yang uruskan.. Teman g medical check up, teman g bank, teman g photostat, teman g buat pinjaman ptptn, n segala bagai. Best btol kalau dapat kakak macam aku kan? *perasan*.. ok2, topik utama.. Tadi, time aku teman adik aku p daftar, ada la sorang minah ni.. Tapi, aku xtaw la minah ni staf ke lec ke kan... Memula adik aku g la kat kaunter kelas dye, then 

Staf 1 : sila bagi saya borang 1-6...
Adik Aku: Kejap ea...

then, adik aku bagi la borang tu kat dye.. staf yang ke 2 jeling2 kat nama adik aku.. then, dye berbisik dengan staf 3...

Staf 2 : Nama dye shafika..

beberapa minit kemudian..

Staf 3 : shafika, bulu mata awak tu palsu ke asli?
Adik Aku : er..? yang asli..

tetibe aku menyampuk..

Aku : bulu mata dye memang lentik... Tak payah pakai bulu mata PALSU...
Staf 2 : owh, nampak macam bulu mata palsu...

lepas tu, adik aku terus panic mengalahkan crew Panic.. sememangnya adik aku ni suke menggelabah x tentu pasal. Time tu, adik aku nak gam kan gambar dye kat borang, dapat aku lihat di situ tangan dye shaking.. adooyaii.. Baru kena tegur da menggelabah.. Then, staf 2 dan staf 3 yang memerhatikan adik aku tu tegur lagi...

Staf 2 : Nape awak panik sgt ni? rileks la... ish3, sebelum ni penah kerja x?
Adik Aku : Penah.
Staf 2 : Kerja kat mane?
Adik Aku : Kat kedai kek...
Staf 2 : Kedai kek kat mane?
Adik aku: Kat tanah merah...
Staf 2 : Tanah merah katne? kat kedai kak na ea..?
Adik Aku : .........

adooyaiii... agak bengang aku dengan Staf dye ne.. terlampau boring gamaknyer sampai nak nanyer banyak gile soalan...sude la adik aku tu x boleh org tegur dye, yang si staf tu plak tye macam berkenan jer kat adik aku.. melihat keadaan adik aku yang da x terkawal, aku pom mhyampuk la...

Aku : Kat kedai Di Rasa.. Kalau nak no telefon kedai tu pom boleh.. saya ada num tokey  kedai tu...
Staf 2: *SENYAP*.....

hahahahhahaha! 
Padan muke..! Banyak btol soalannye mengalahkan peguam taw..

Selepas sesi pendaftaran berakhir aku temankan adik aku pergi ke hostelnya... Bapak r besar PKB ni.. Kalah KPTM... huhuhu.... 




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...