::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Friday, July 22, 2011

:: MaNuSia DaN PeRaNGai MeReKa ::

Manusia zaman sekarang, yang muda tidak lagi menghormati yang tua. sudah semakin kurang ajar, bile di tegur, memberontak. Akan kedengaran bunyi2 sumbang yang terbit. Yang tua x akan menegur kalau yang muda berkelakuan elok. Yang tua x akan marah kalau yang muda mendengar kata. Yang tua juga x akan menengking kalau perbuatan yang muda tidak keterlaluan.

Manusia zaman sekarang, sudah x kenal saudara sendiri untk tikam belakang, asalkan kepuasan hati dapat di capai, maka persetan dengan ikatan yang ada..

Manusia zaman sekarang, suka sangat mencari keburukan orang lain, seharusnya keburukan orang lain di tegur. Bukan di jadikan tajuk utama di dalam persidangan membuat ketupat.

Manusia zaman sekarang, pantang bila kite buat salah, terus tarik muka masam. Sedarlah, kita manusia, tak akan pernah sempurna. Jalan terbaik, tegur la. Sekurang2nya kamoo membantu mereka menyedari kesalahan mereka.

Manusia zaman sekarang, tak pernah memandang sesuatu perkara sebagai perkara positif, semua benda jadi negatif. Jadi mula timbul hasad dengki..



Manusia zaman sekarang, suka sangat pakai baju ala2 k-pop.. *aku pun suka jugak*

Manusia zaman sekarang, suka sangat cakap ala2 korean.. tak boleh cakap melayu? *aku pun suka cakap korean*

Manusia zaman sekarang, suka sangat dengan BAEK SEUNG JO... *yang tu my man ok*

*sejahat2 manusia adalah manusia yang tidak memaafkan orang lain apabila orang itu meminta maaf dengan seikhlas hati. Cubalah memaafkan dan cubalah meminta maaf, kerana hati kamu tidak akan pernah tenang selagi kamu tidak melaksanaknnya.

*Sebaik2 manusia adalah manusia yang memaafkan kesalahan seseorang itu sebelum orang itu meminta maaf..

(^,*)




Thursday, July 21, 2011

:: KePuaSaN SeBeNaR ::

Hajat yang sudah lama terpendam dalam hati aku...

1 : Bila aku jumpa dengan ex aku, akan aku tersenyum seikhlas mungkin supaya diorang taw tiada lagi dendam, tiada lagi cinta, tiada lagi persaan, yang tinggal cuma kenangan.. Dan aku berjaya melakukannya.. Serius, aku terasa sangat tenang. Petang semalam aku terserempak dengan MFR, dan tiada lagi gabra dan gelabah dan seumpama dengannya, tetibe mulut aku menguntum senyum. Mungkin sudah terbit noktah untuk percintaan aku dan dia. Mungkin juga kisah percintaan kami TIDAK akan bersambung lagi. Kerana aku sudah berhenti berharap. Aku yakin Tuhan telah tetapkan jodoh aku dengan lelaki yang boleh membimbing aku ke jalanNya, yang bilamana aku menyinta lelaki itu, ianya akan menambahkan cinta aku kepadaNya..

2 : Lepas ni, aku nak jatuh cinta dengan bakal suami aku, means for the time being, i will not be in love. Bukan kerana aku sudah serik bercinta, tapi bila aku x bercinta, aku lebih menyintai family aku. aku lebih menghargai apa yang family aku dah lakukan untuk aku. Sebelum ni, haram la kalau aku nk fikir pasal family aku, kadang2 aku ni adalah perkara yang paling menyakitkan hati bagi family aku, tapi bagi family aku, aku tetap yang terbaik. Terima kasih sebab sudi memaafkan aku atas kesalahan BODOH yang pernah aku lakukan. Aku bersyukur sebab aku di lahirkan oleh mak aku, yang juga kawan terbaik aku. Yang sentiasa terima kekurangan dan kelebihan aku, yang terima 'kelaseran' mulut aku, ma, tq atas segalanya..

3 : Semoga aku dapat bahagiakan kedua2 ma n abah aku sebelum ma n abah menutup mata....

4 : Aku nak jadi wanita solehah..

Kita sebagai manusia hanya mampu merancang, tapi hanya Tuhan yang menentukan. Aku bersyukur di atas segala pengalaman yang mengajar aku untuk lebih tabah untuk menghadapi hari2 esok. Insyallah, selagi ada iman di hati, aku x akan kembali menjadi ELLIANA yang dahulu. Sebab, aku bahagia menjadi ELLIANA yang sekarang....

amin......



Sunday, July 03, 2011

:: SeKaLi LaGi ::



Sekali lagi, kemenangan milik kita...!


Congrate HARIMAU MALAYA.....


MAN OF THE MATCH : SHARBINEE ALLAWEE.. *pendapat aku la*


Full Time : Chinese Taipei 3-2 MALAYSIA

Aggregate : MALAYSIA 4-4 Chinese Taipei
Goal :
7' Aidil Zafuan (Freekick)
31' Chan Hang
40' Safiq Rahim (Freekick)
44' Cheng Po Liang (Penalty)
74' no.8 (Penalty)

**MALAYSIA layak ke pusingan kedua kelayakan Piala Dunia dan bakal bertemu Singapura di pusingan kedua. Congrats to coach K.Rajagobal & entire team. Thanx to Sarbinee Allawee for save one of three penalty.



Singapore VS "Malaysia" 23 July - WC Q 2nd round leg 1
"Malaysia" VS Singapore 28 July - WC Q 2nd round leg 2



seriously, *ceh cakap omputih*, wa bengang gile ngan ref ne... *ref gilo, ref gilo, ref gilo*..


cepat, 40 orang ucapkan perkataan ni, dan ianya akan termakbul... ^^,

:: PoLiTeKNiK KoTa BhARu ::


hari ni bersamaan dengan 3 julai 2011.. lil sista of mine mendaftarkan diri di POLITEKNIK KOTA BHARU.. Dye amek Diploma Akauntasi.. Dah elok sangat la dengan dye yang minat terlampau dengan mesin kire. Di sebabkan aku ni twin dye, so segala urusan kemasukan aku la yang uruskan.. Teman g medical check up, teman g bank, teman g photostat, teman g buat pinjaman ptptn, n segala bagai. Best btol kalau dapat kakak macam aku kan? *perasan*.. ok2, topik utama.. Tadi, time aku teman adik aku p daftar, ada la sorang minah ni.. Tapi, aku xtaw la minah ni staf ke lec ke kan... Memula adik aku g la kat kaunter kelas dye, then 

Staf 1 : sila bagi saya borang 1-6...
Adik Aku: Kejap ea...

then, adik aku bagi la borang tu kat dye.. staf yang ke 2 jeling2 kat nama adik aku.. then, dye berbisik dengan staf 3...

Staf 2 : Nama dye shafika..

beberapa minit kemudian..

Staf 3 : shafika, bulu mata awak tu palsu ke asli?
Adik Aku : er..? yang asli..

tetibe aku menyampuk..

Aku : bulu mata dye memang lentik... Tak payah pakai bulu mata PALSU...
Staf 2 : owh, nampak macam bulu mata palsu...

lepas tu, adik aku terus panic mengalahkan crew Panic.. sememangnya adik aku ni suke menggelabah x tentu pasal. Time tu, adik aku nak gam kan gambar dye kat borang, dapat aku lihat di situ tangan dye shaking.. adooyaii.. Baru kena tegur da menggelabah.. Then, staf 2 dan staf 3 yang memerhatikan adik aku tu tegur lagi...

Staf 2 : Nape awak panik sgt ni? rileks la... ish3, sebelum ni penah kerja x?
Adik Aku : Penah.
Staf 2 : Kerja kat mane?
Adik Aku : Kat kedai kek...
Staf 2 : Kedai kek kat mane?
Adik aku: Kat tanah merah...
Staf 2 : Tanah merah katne? kat kedai kak na ea..?
Adik Aku : .........

adooyaiii... agak bengang aku dengan Staf dye ne.. terlampau boring gamaknyer sampai nak nanyer banyak gile soalan...sude la adik aku tu x boleh org tegur dye, yang si staf tu plak tye macam berkenan jer kat adik aku.. melihat keadaan adik aku yang da x terkawal, aku pom mhyampuk la...

Aku : Kat kedai Di Rasa.. Kalau nak no telefon kedai tu pom boleh.. saya ada num tokey  kedai tu...
Staf 2: *SENYAP*.....

hahahahhahaha! 
Padan muke..! Banyak btol soalannye mengalahkan peguam taw..

Selepas sesi pendaftaran berakhir aku temankan adik aku pergi ke hostelnya... Bapak r besar PKB ni.. Kalah KPTM... huhuhu.... 




Friday, July 01, 2011

:: 축하 해요, elliana ::

semalam bersamaan 30 Jun 2011 merupakan hari pengumuman bagi permohonan penerapan ke uitm. Bila je aku dapat mesej daripada membe aku yang menyatakan result keluar, kepala terus pening, mata mula hilang daya penglihatan, lantas aku tertido.. ahhaha, bangang x? Selepas je dapat taw pasal result akan keluar tu, trus aku di hidapi dmam, Pergh, memang terbaik la dmam kali ni. 

Memang power gile kekuasaan result yang akan keluar ni, sampai ke hospital aku di usung di sebabkan sakit kepala yang teramat sangat. Kalau da pergi hospital, memang x sah la kalu x kena secucuk dua jarum.. Adoyaii, anti gile aku dengan jarum ni.Bile je nurse tu nak cucuk jarum, cepat2 aku ckp, "nurse, slow2 ea? jangan bg sakit taw".. Adoyaii, apa ke bangang la permintaan aku tu.. Mak aku pon tergelak bile dengar aku ckp cmtu. Bile dah selesai sesi cucuk mencucuk, aku pon nk keluar dpd bilik pesakit, nurse yang mencucuk aku tu pun tegur aku, "dik, sakit tak kena cucuk tadi?".. aku hanya mampu tersenyum sambil menjawab dalam hati, 'tak sakit pun'.. Bile balik daripada hospital tu, aku terus mengtext mmbe ku. Menanyakan result aku, sebab umah aku ni x la update sgt, so aku suruh mmbe tersayang aku, syasya, ntuk check result. tersebut. Namun, di sebabkan line yang agak bz, jadi hari ni baru la aku dapat taw pasal result tu. Setelah mengharungi 1 malam yang penuh dengan kesakitan, akhirnya aku melonjak gembira setelah aku di tawarkan kursus SARJANA MUDA SAINS (KEPUJIAN) (STATISTIK) di UiTM Machang..

 Di sebabkan aku ni anak mak n anak bapak memang kompem2 la aku ni x akan keluar dpd Kelantan yang tersayang ni.. Tapi, beribu kesyukuran aku panjatkan pada ILLAHI atas rezeki ni...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...