::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Monday, April 11, 2011

:: TiMe KaSiH DauN KeLaDi, LaeN KaLi ToLoNg LaGi ::

Y.A.N.A S.U.N.G.G.U.H B.A.H.A.G.I.A

tahukah anda bahawa saya adalah manusia yang sesangat beruntung di muka bumi ini..?
tetapi, kenapakah...?
adakah kerana saya seorang yang cantik..?
owh, semestinyer tidak!
ini kerana saya x cantik, saya ciut...!
ini di nyatakan sendiri oleh lecturer saya tatkala dye menulis huruf "C" di atas report saya...
kan betol kan..?
percayalah~~

(^,~)

okey, entry ari ni bukanlah berkaitan dgn lecturer saya yang semak, ataupun yang encem...
tapi, entry ari ni berkaitan hidup aku yang di limpahi dengan insan2 yang senantiasa menyayangi aku.. ALHAMDULILLAH...~

kisahnyer bermule tatkala aku sedang menguji bot aku, dan tetibe la pulak bot aku membuat hal kerana switch nyer tercabut, setelah berhempas pulas dan memulas telinga aku, baru aku teringat bahawa aku ada spare untuk switch on/off tu... adooyaiii, tapi aku masih mengucapkan syukur pada Yang Maha Esa.. lepas tu, aku simpan bot tu sbb aku x nak kejadian buruk terjadi lagi. Malam tu, dalam pukul 12 tgah malam, aku nak buat prop pasal bot tu, jadi bot yang ku simpan rapi tadi ku ambil kembali. Lantas ku lihat bot ku tercabut wayarnya, lalu ku ambil solder n aku solder bot tersebut. Tetapi, lagi sekali aku di uji apabila enjin bot x berfungsi.. Pergh, mmg mngalir jugak la air mata aku pada malam tu.. setelah ku pulas2 bot tersebut, bot tersebut masih x berfungsi, jadi ku letakkan di tempat yang asal dan ku tidurrrr.... aku memang bernasib baik sebab member2ku memberi sokongan kat aku, so, bermula la pembinaan bot pada pukul 3 pagi, DI ULANG, 3 pagi. dan untuk pengetahuan tuan puan, saya akan present pasal projek bot saya pada pukul 11 pagi, DI ULANG 11 pagi. so, kepala memang celaru gile la. da la aku ni x berseni, nk kena buat bot lak aiii.. so, aku meredhakan diri mengerat polistrena menjadi bot, tapi, sesuku jalan ada la sorang mmbe baek aku datang tolong, n nama dia ASIAH... tapi aku panggel kak sya, lagi sodap... dia la yang mendekorasikan bot aku.. sampai jadi la sebuah bot besar yang sesangat cantik bagi aku.... tak di lupakan buat Kak Mun yang bersusah payah mencari enjin n kipas walaupun aku da cakap aku xnk wat bot.. Kak Mun, thankz sesangat... tak jua di lupakan. Kak Fatin yang menyumbangkan kipas n enjin bot tu.... kepada ketiga2 kakak, terima kasih daun keladi, lain kali tolong lagi.... sesungguh jasa2 kalian tak akan penah saya lupakan sampai bebile......


selepas abes jer present, Kak Sya col aku ajak aku pergi makan, aku dengan selamba badak cakap la dengan biasanya..."boleh jer kalu akak nak belanja...".. memang x malu kan.? orang da tolong kite, mintak belanja plak... lemak taik bewak..! tapi kak sya yang baik hati menjawab..."meh la, akak belanja"..... wah, bahagianyer idop!! hahahahhaha gelak jaat ckit... memule dye nak belanja chicken chop, tapi memandangkan aku tengok nasi lagik sedap so, aku makan la nasi... makan nasi, kalaw orang belanja mmg heaven taw.? perghhh...

sekian la sude entry ku kali ini, tapi entry kali ni baek ckit, ada pengajaran, kepada sahabat2ku, kalaw korang ase korang ne sesangat la bernasib malang, sile sepak diri korang, sebab ALLAH S.W.T menjadikan setiap perkara itu bersebab..~~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...