::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Wednesday, February 02, 2011

....Cinta itu giler atau org y bercinta e2 gile..?

hola2... selamat petang... anda sekarang bersama saya, DJ ELLE dlm rancangan SOALNYER HATI di radio sengal...Jadi, kepada para pendengar y ada masalah berkaitan cinta, dan ingin meluahkan rasa, boleh mnghubungi saya di talian 09-999**** sekarang... panggilan anda amatlah kami nantikan....

ok2, just kidding lol! berbalik kepada topik utama... cinta itu giler @ org y bercinta itu giler..? xknla org y bercinta tu giler kan..? kaloo cmtu DR SYEIKH MUZAFFAR pom giler  r... n xkn r org giler blh jd astronout kan..? kennop... xkn la owg smart cam dye leh jd giler..?? kennop2.... aish, serabut la ak ckp sal cntan cntun ne... gni r, let me be straight k..? xceli nk wt dis entry after read my fren's blog... about her love...
ak pom pnh ad kat tmpt dye.. berjuang nk dptkan blik cinta kite... but, how bout da boy..? dye pom sme ke cam kite..? berjuang ntuk dptkan cnta..? or, he just look n laugh for wut had we did..? da real man will come n explain everything, bkn memutar-belikan lg keadaan... btol x..?

to my dear fren, ak harap ko saba jela ng ap y telah terjadi ne... nk bercinta mmg bkn mudah.. ++ bile dtg dugaan y cmni.. ak pom terkejut bile bace blog "perempuan" itu,  "name pakwe=**** **** ********"... pergh, mmg nk kna mkn penampar la... tapi, xknla plak "perempuan" tu plak y terkinja2 nk kat "laki" tu, unless la law "laki" tu pom mlayan "pmpuan" tu.... dalam masalah ni kan, ak ase bek face-to-face, tanpa pengetahuan "laki" tu... then, if "pmpuan" admit y "laki" tu still in touch ng "dye", ak ase u noe wut to do kan..? break ng sum1 y kite da lame kapel, mmg susah... tahap hardcore wa ckp lu.....so, ak ase ko da lame ngan dye, mct ko lbeyh knl ngan dye an..? la;oo ko ase xleyh nk percaya kat "perempuan" tu, xyah cye.. believe wut ur heart say... tapi, seandainye derita y lebih ko rase time ngan dye, better u break off... then, muhasabah dri... time tu, ko akn jmpa dri ko y sbenar... ak ckp lpas ap y ak lalui, mmg ssh nk break off, tapi korang kena percaya 1 hal, kite xleh nk lawan kuasa ALLAH... andai  telah termaktub jodoh dye ng kite, lambat laun akn bersama gak.....  but, for da time being, berdoa jela... dlu pom ak selalu berdoa gak, n ALLAH da tnjukkan ak jln y btol... jln y ak plih skg... mgkin time ak tgk org kapel tu akn timbul gak ase jeles, tapi, ak bahagia ng ap y ak ad skg... "seandainya telah ditakdirkan dye milikku, maka permudahkanla jalan percintaan kami, tetapi sendainya dye bkn milikku, maka Kau permudahkanla hatiku ntuk melepaskan dye pergi, sesungguhnya ak redha dgn keputusanMu..." n Alhamdulillah, telah ku temui kebahagiaan y sebenar dlm dunia ne... semoga kebahagiaan itu juga menjadi milikmu, my dear fren....



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...