::. Pengikut setia MisS FeRRaRi .::

Sunday, March 28, 2010

jomheboh pyer kisah....

seperti y korang sume sdia maklum,
26 n 27 ad konsert jom heboh at klantan...
ramai giler owang....
herm..
bese r...
julung2 kali di adakan....
besh woo dpt shoppim mknan...
ahhahahhahahha...
tp y wt ak sebal adalah pd wktu malam tu...
bese r law jem tu...
kota bharu pom bkn besar sgt...
kn2..?
nk d jdikan citer, adalah sowang auntie ne....
dye nk msuk parking at umh dye,
ble ejr dye nmpak ad kete kt tpi umh dye,
dye pom kuo r dpd keta tu tnpa mmikirkan kete2 y berbaris kt blakang keta tu.....
dye kuo dpd keta n maki2 lak keta tu...
law r keta tu leh jawab ap auntie tu makikan,
da cnfirm2 auntie tu mati tkjut at ctu...
hahahhahahahaha....
lpas auntie babbling,
dye pom parking kete..
herm...
ap la salahnyer law dye tnjuk timbang ase cket....
tmpat ramai owg, bese r tu...
bknnyer dye x bg ruang lgsom ntuk auntie tu msuk @ kluo....
ni ad lg 1 ksah...
tntg sowg gul y bajet hot la....
naek keta mercedes...
ble ad sowng pak cik tu suh dye reverse keta dye,
dgn angkuhnyer dye mnjawab" cmane nak undur law keta pnuh kt blakan..?"
ap pnyer bngang la minah tu....
bknnyer block dye nyer way pom...
muat jer law keta mercdes dye nk lalu pom....
then, ad la sowang mamat ne tawarkan diri ntuk tolong...
da r xckp tq,
dye g maki mamat tu...
herm....
x phm ak...
adakah kekayaan telah mggelapkan budi bhsa dyowng..?
xleh ker nk pk sal owang len..?
musykil ak.....

Saturday, March 13, 2010

!!!KeNaNGan!!!

arini ktowang 1 fmily g kenduri at kuala krai...
ak nyer kazen get wedding today...
come ngat ye arini....
huhuhu...
sepanjang perjalanan ke kuala krai tu tetibe la plak terbuka cite sal ktowang time kcik2 lu...
herm...
ssguhnya ikatan kkeluargaan ktowang terlalu rapat...
smpai ak sndri xleh nk imagine law ak kna brjauhan ngan dyowng nt...
kdg2 kite xpnh nk mnghargai family kte @ kdg ad ugak y lbih mngutamakan dyowang nyer couple more than dyowang nyer fmily...
ntah la dunia zaman skang ne....
huhu...
papepom, ak hepi sgt arini..
dpt tgk kazen ak kawen, n ikatan antara kluarga ak still rapat...
i lurve my fmily!!!!

Friday, March 12, 2010

:: Lelaki itu.. ::

Aku menulis entry ini di kala fikiranku hanya pada kenangan kita, mata ku terkenang kisah semalam, jantung ini terasa amat dekat denganmu. Untukmu MFR, ku karangkan kisah cinta kita. Mane mungkin aku dapat melupakan kau. Insan pertama yang membuat aku sedar apa itu cinta. Bukan sahaja cinta kepada kau, tapi jua cinta kepada Allah SWT dan juga kau buat aku sedar, bahawa keluarga harus di utama kan sebelum cinta. Kau selalu ingatkan aku tentang itu. Mungkin Allah SWT telah menetapkan tiada jodoh antara kita. Aku menerima segala suratan yang di takdirkan. Kita lebih bahagia bila berjauhan. Di situ aku belajar, cinta tak semestinya memiliki. Sekarang, aku hanya mampu melihat kau. Dari jauh. Cukuplah bagi aku. Bukan aku x rela akan perpisahan ini, tapi, mungkin hati ini masih milik kamu.

Takkan aku lupakan saat kau melamar aku menjadi kekasih hati kau-24 Ogos 2007. Kau bukan macam lelaki lain. Yang selalu manjakan aku. Bagi apa yang aku nak. Kau mengajar aku macam mane untuk memperoleh 1 benda. Mungkin sebab itu, aku menjadi sayang kat kau. Tapi, langit x selalunye indah kan? Aku akui, susah untuk aku setia. Dan, aku akui, aku curang bila aku bercinta dengan ko. Tapi, mungkin Tuhan nak tunjuk kat aku, hari tu ko terbuka mesej kawan ko. Kebetulan kawan ko tu, pakwe aku jugak. Kenapa banyak sangat kebetulan? Bile ko balik keje, ko call aku. Tanya aku, samada kredit telefon aku mencukupi. Aku bingung. Kenapa? Tibe2, aku dengar suara kau serak basah. Aku keliru. Aku ada buat salah ke? Ko ajak aku jumpa. Aku setuju. Bila kite berjumpa, ko terangkan segalanya. Maafkan aku,sayang. Ko suruh aku pilih samada ko atau kawan ko. Mesti ko gila kan? Ko xtaw betapa aku cintakan ko. Jadi, aku pilih ko. Walaupun kawan ko lebih smart daripada ko. First time, aku x pilih rupa. Bagi aku, ko lebih kacak. Mungkin gigi jongang ko tu dah memikat aku. Terima kasih sebab maafkan aku. Sejak hari tu, cinta ku cuma pada kau, selepas cinta kepada Allah SWT, dan keluarga aku. Entah kenapa, buat pertama kali dalam hidup aku, aku rasa cukuplah ko. Entah kenapa aku rasa, kau lah yang bakal membimbing aku dan anak-anakku. Terlalu jauh cita2 aku kan?


Tapi, aku tahu, ko terbeban kan dengan perangai aku? Membebel macam mak nenek, mengongkong mengalahkan mak ko, jeles x tentu pasal. Ko memang superb sebab dapat bertahan dengan aku selama tu. Terima kasih sesangat. Aku suke gaduh dengan ko, sebab time tu jer aku akan dapat perhatian ko. Aku tahu ko bz, dengan kerja ko, dengan bola sepak ko, dengan membe ko. Jadi, ko kena paham, aku bukan sengaja nak gaduh dengan ko. Act, aku nak memanje dengan ko. oke?

Bile aku start keje, ko la orang yang double bz kan? Aku balik, ko sibuk nak hantar aku balik. Bimbangkan aku la kononnya. Serius, aku sayang ko sangat2. Ko x penah lupa amek aku bila aku balik keje kan? Dan ko x penah lupe nasi kukus yang awesome+sedap gila tu. Balik umah, ko suh aku mandi,n bla bla bla.. Macam mak aku kan ko ni? Tapi x pe, sebab tu aku sayang sangat2 kat ko.

7 Oktober 2007 - Birthday aku. Thankz sebab bangle tu. Aku memang dah lama sesangat nak bangle tu. Bila aku bukak kotak tu, aku tengok ada bangle. Aku berteriak, menjerit dan memacam lagi. Thankz sesangat.Sampai sekarang pun aku pakai lagi bangle tu. 

Bila aku dah sambung study dekat Kota Bharu, kaloo boleh tiap2 jam ko nak call aku kan? First time kite berjauhan, walaupun xdelah jauh sangat. Dengan mak aku pun ko nak jeles kan? Ko kate aku hampir lupakan ko. Mungkin itu perasaan ko je. Biasalah, time aku kena "raging", agak bz la mggu tu. Ko menggelabah. Takut aku tinggalkan ko. Takkanla aku nak tinggalkan ko. Belum abes minggu "raging", ko dah nak datang amik aku kan? Ada gap 2 3 jam, kite g lepak kat KB Mall. Ko belikan aku kasut. Sebab kasut aku dah koyak. Walaupun kite jumpa 2 3 jam je, xpe. Terubat rindu aku kat ko. 

Dulu2, aku selalu kejut ko bangun pagi. Kiranya rutin harian aku la. Kaloo aku bangun lambat, dengan ko sekali bangun lambat. Lepastu, mesti ko lambat g keje kan? Malam2, kite gayut smpai tertido. Setahun kite macam tu. Bahagia sangat2. Bohongla kaloo kite x gadoo. ++ aku ni macam bebudak. Sabar je lah ko melayan kan? 

Tapi, kite x taw apa yang akan terjadi nanti. Tetibe hubungan kita macam renggang. Yela, aku dengan study, ko dengan keje ko. Tapi bukan itu yang merenggangkan hubungan kita. Perangai aku. Mungkin aku keterlaluan. 



Love is meant to be free, you cannot change its nature,
if there are people you love, allow them to be free beings,
Give, but don't expect,
Advise, but don't order.
Ask, but never demand.

Aku terima ayat kat atas. Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang terjadi. Tuhan tidak menjadikan sesuatu peristiwa tanpa sebab.








Tuesday, March 09, 2010

salam..

wut is love is all bout..?
we keep find wut love is all bout wthout experienced it...
love brought many changes to us...
sum1 can turn crazy coz love..
sum1 can turn into a bad person coz of love,
sum1 may give up coz of love,
n sum1 can change into a good person..
take all da mistakes dat we had done n fix it...
we as a human will always done wrongs...
will neva step awy from doing mistakes...
so, as a human too we must always forgive n forget,...

salam....

from: cte dpd sowg laki.....

'adakah GF aku malu ada Bf cam aku..?'

aku bru je in a relationship dgn this one gul... dia ni satu fakulti ngan ak.. aku tgah final sem... aku pun xtaw cmne leh rapat ngan dis gul... it hppen quite fast.. b4 ni ak just suke2 je tgk dye dr jauh... then bile ak dpt cntct fb de, dpt ym dye, after chatting, tkar2 info, phne no, sms, call, ayat mnis kit, then we r getting closer.. n ble ak nk dye jd gf ak, she agreed.. the things is she is quite femes kt fkulti ak, she is beautiful, smart n i think almost perfect 4 me la... ak ase dye trlalu baik ntuk ak, ak ase ak bkn type dye cz ak ni x r bjak, x ncem, n really not attractive. ak sdar there is btter man 4 her out there n ble dye accept ak as her bf ak ase cm mmpi lak...
da thing is ble ak kuo date ng dye, ktorang x cam kapel.. duk mkn kt tmpat trsorok, tgk wyang kt dpan2 y xde owg, jln dpan blakang n i almost think dye mlu nk jln ngan ak at da some point...

another thing, dkat fb dye,dye da ltak tunang b4 dye kapel ng ak.. ble ak tye dye ckp just 4 fun.. from wut i heard dye xnk ad laki approach dye kt fb, im fine.. later i ask her if ak leh ltak y ak in a relationship ngan dye kt fb.. dye ckp no, ak x phm, she keeps getting fren request n msg from unknown poeple kt fb dye pdhal dye da ltak ngaged.. ak pom risau gak ngan competition from other poeple.. aku ingt kalau dye ltak in a relationship ngan ak at least org taw dye btol2 da ad guy at her side n poeple will stop bthering her.. ak taw dye xlyan sbb ak mmg ad password 4 all emel n account even online banking pom ak ad password, itu sume dye yang bg sukarela.. ak x mtak...

ble ak mcg/call/on9 ngan dye taht's the only time y ak ase ak mmg kapel ngan dye.. ak xtaw la kalu ble kuo ngan ak or in public dye nk jge dri... hmmmm... ak xpnh confront dye.. one night, ak tgu dye btol2 epi n emotionally stable br ak tye tntg hbgn ktowg, then dye ckp dye xnk owg len taw sal ktorang tigether, dye prefer syap2.. n after abes sem br leh gtaw owg len, our frens...

from all of the above, kowg ase kan adakah si gf ni mlu nagn dye nyer bf..?

Thursday, March 04, 2010

assalamualaikum wbt

wat sume mmbe2 y da join,
do help in update dis blog...
huhuhuuu
xceli i'm new here...
so, tnjuk ajar korang amatlah d hargai...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...